All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

WordPress & Magento websites

  +316 5575 8327     info@webdesignerlimburg.nl

Ma - Vrij: 10:00 - 17:00

Blog

Home > SEO  > Goede backlinks verkrijgen in 2020, hoe doe je dat!
backlinks-2020

Hoe verkrijg je goede backlinks in 2020? In dit artikel leg ik je alles uit over linkbuilding en backlinks.

Sinds de lancering van Google op 17 september 1997 door de heren Sergey Brin en Larry Page draait het al om aanbevelingen en stemmen. Deze stemmen worden gemeten door Google aan de hand van backlinks. Een backlink is niets meer als een aanbeveling van een andere website in de vorm van het plaatsen van een link naar jou website of pagina binnen jouw website. Google baseerde hun gehele algoritme op het meten van backlinks, dit omdat ze dachten dat als een website die veel backlinks bezat deze wel hoog aangeschreven werd en daardoor ook hoger geplaatst in hun zoekmachine. Nu is er op die 25 jaar Google wel enigszins een aantal dingen veranderd. Het draait niet meer alleen om hoeveel links jij naar jou website kan verzamelen en ook zeker in 2020 zal dit niet meer aan de orde zijn. Echter zullen backlinks in 2020 zeker nog meetellen voor je positie in de zoekmachines te bepalen mits je het ook op een goede manier doet.

Linkbuilding in 2020

Ook in 2020 zul je weer een hoop inspanningen moeten doen voor je linkbuilding. Het is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van je SEO en zeker niet de leukste. De meeste webmasters of eigenaren waarbij jij een link aanvraag plaatst weten niet waar ze mee bezig zijn. Ze hebben de klok wel eens horen luiden maar waar en hoe ze de klepel moeten gebruiken weten ze niet. Wat ik bedoel te zeggen is ze hebben wel eens gehoord van hun webdesigner dat ze linkjes moeten verzamelen naar hun website toe maar op welke manier dat dit dient te gebeuren zodat het ook iets oplevert weten ze niet. Het grote gros van de aanvragen wat je doet krijg je niet eens een reactie waardoor linkbuilding voor de meeste onder ons veel tijd en inspanning kost voor juist die kwalitatieve backlink aan je lijst te kunnen toevoegen.

Kwalitatieve backlinks

Je hoort er iedereen over maar wat zijn het nu eigenlijk die kwalitatieve backlinks. Ikzelf zie een kwalitatieve backlink altijd als een link die geplaatst wordt op een pagina die gerelateerd is aan hetzelfde onderwerp als mijn eigen website. Een kwalitatieve link voor mij is ook een link op een website die waardevol is en goede informatie bied. Ook zie ik liever niet dat een website ook teveel linkt naar een andere website, of ze moeten dit ook niche gerelateerd doen dus verwant aan het onderwerp van de website. Ook een belangrijke factor en zeker met de door Google aangekondigde dubbele index voor desktop en mobiele websites, is de snelheid van de website waar je backlink vandaan komt. Evenals hoe deze website technisch in elkaar steekt. Nu is het niet voor iedereen weggelegd om dit te controleren simpel omdat niet iedereen overal verstand van kan hebben maar gelukkig zijn er tal van tools op internet te vinden die dit voor je kunnen doen.

Anchor teksten

Wat zijn het nu eigenlijk en hoe kan ik ze het beste inzetten voor mijn SEO (zoekmachine optimalisatie). Anchor teksten zijn de woorden waaronder je een link klikbaar maakt in een stuk tekst. Voor je SEO te ondersteunen en ook voor te groeien in de zoekmachine resultaten is het belangrijk dat jij je zoekwoorden kiest als anchor teksten. Wil jij bijvoorbeeld groeien met het woord SEO optimalisatie bijvoorbeeld link je onder het woord SEO optimalisatie de website waar het om gaat. In bovenstaand voorbeeld kun je uitproberen wat ik hiermee bedoel, de 2de keer dat ik SEO optimalisatie schrijf in deze zin kan je deze aanklikken waardoor er een nieuw tabblad wordt  geopend die leid naar de homepage van deze website. Ik heb met dit voorbeeld dus gelijk een interne link gemaakt. Wil jij dus beter gevonden worden op een zoekwoord in de zoekmachines is het van noodzaak ook deze te kiezen in je anchor tekst. Doe je dat niet zul je simpelweg niet groeien in de statistieken van Google op deze zoekwoorden.

Unieke en pakkende  kopteksten

Verzin unieke en pakkende kopteksten en verwerk deze ook in je url!  Deze zijn niet alleen aantrekkelijk om op te klikken waardoor je bezoekers binnenhaalt op je website. Als je je zoekwoorden erin verwerkt is dit ook nog eens beter voor de positie in zoekresultaten van Google. Ook het plaatsen van zoekwoorden kun je het beste zo ver mogelijk vooraan doen in je titel en url (web adres).

Gastbloggen

Gastbloggen is bloggen op het blog van iemand anders. Jij maakt een waardevol artikel voor deze website waarbij je mag linken naar je eigen website en of artikelen. Natuurlijk moet je hierbij wel in acht nemen dat je unieke content moet aanbieden aan de gast blog website. Aangezien je deze berichten zelf schrijft heb je vaak de vrije hand over pagina titel en anchor teksten. Het is wel van belang dat je ook een waardevol artikel schrijft voor de gast blog website. Zo bied je de lezers van het gastblog waardevolle informatie. Krijg je zelf een backlink zolang als het artikel bestaat en je bouwt naamsbekendheid op de andere website op. Daarnaast zijn deze lezers allemaal geïnteresseerd in hetzelfde onderwerp als je eigen website waardoor je misschien nog een aantal nieuwsbrief leden erbij krijgt ook.

Startpagina’s

Hoewel velen beweren dat startpagina’s in 2019 al helemaal uit waren is dit niet helemaal waar. Waar we wel al tijden mee moeten kampen is startpagina clonen die kwalitatief minder goed zijn. Vaak veel te veel links bevatten en waar je dan ook nog een vergoeding voor wordt gevraagd die heel vaak niet in verhouding staat voor wat het je oplevert. Ik denk juist om deze reden dat vele SEO specialisten ze vaak proberen te mijden. Ook is het zeker zo dat ze minder zwaar meetellen als een andere vorm van linkbuilding en dus vaak weinig tot niets opleveren. Er zijn echter wel nog startpagina’s te vinden op internet waarbij het wel allemaal goed is geregeld alleen moet je voor jezelf de overweging maken is het de moeite nog wel waard om je daar op te focussen.

Artikel marketing

Artikel marketing is een vorm van internet marketing waarbij je jouw artikelen op zoveel mogelijk plaatsen op het internet gaat publiceren. Via deze artikelen kun je dan bezoekers genereren door een link naar je website onder elk artikel te vermelden of door de anchor teksten in je tekst klikbaar te maken naar je eigen website en of artikelen. Hierbij moet je wel opletten dat je geen dubbele content maakt. Google wil graag elk artikel maar één keer op internet aantreffen. Het insturen van herschreven versies naar dit soort websites is het slimste om te doen. Je hebt er dus niets aan om 15 keer je artikel te plaatsen om zo meerdere backlinks te willen genereren.

Hieronder een lijst met enkele plekken op internet waar je artikelen kunt plaatsen:

Zorg op bovenstaande website’s dat je en een uniek artikel aanlevert want dubbele content is echt uit den boze en schaad je website meer dan het oplevert. Zorg daarnaast ervoor dat je in de goede categorie een artikel plaatst zodat het enigzins gerelateerd blijft.

Persberichten

Eens in de zoveel tijd eens een persbericht schrijven zal je linkbuilding strategie zeker ten goede komen. Boven dat je natuurlijk een backlink erbij krijgt heb je het ook zelf helemaal in de hand hoe je naar je eigen website of artikel linkt. Je bepaald zelf welke anchor teksten je gebruikt en de titel voor je persbericht. Kijk bij het opstellen van een persbericht ook eens dat je niet alleen naar jezelf linkt maar ook bijvoorbeeld naar andere websites met waardevolle informatie om zo je persbericht nog meer kracht te geven.  Soms worden ook persberichten doorgestuurt naar overige nieuwssites waardoor je ook nog eens meerdere backlinks kunt genereren door het plaatsen van maar één persbericht.

Enkele plekken op internet waar jij persberichten kun aanmaken en laten versturen vind je hieronder:

Social media links

Hoewel social media links vaak niet gerelateerd zijn aan je niche (onderwerp van je website) zijn dit toch waardevolle backlinks. Google filtert de social media links net iets anders en ziet ze dan ook niet al niet gerelateerde backlinks. Wel ziet Google de linkjes op social media als een hogere populairiteit omdat een natuurlijke persoon dan linkt naar een artikel op je website. Wordt dit artikel dan ook nog eens een aantal keren gedeeld op social media dan heb je een stroom van linkjes van natuurlijke personen die je een social media backlink bezorgen. Een andere manier om social media te integreren in je website is het je lezers gemakkelijker maken om iets te delen op bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Linked-in en Google+ door buttons in je berichten en website te verwerken. Ik zou het persoonlijk dan ook zeer waarderen als je na het lezen van een waardevol artikel op deze website hier een keer op klikt. Eenmalig veel links op social media ontvangen zal niet erg veel zoden aan de dijk zetten echter het af en toe eens een like ontvangen of een bericht gedeelt op social media zullen zeker een grote impact hebben.

Linkruilen kan iedereen!

Linkruilen telt minder zwaar of doe het abc! Linkruilen is iets wat iedereen kan heeft onze vriend Google nu ook door. Website A linkt naar website B en website B linkt weer terug naar website A. Echt spannend om op deze manier een link te ruilen is het niet meer en je hoeft er al zeker geen rocket scientist voor te zijn. Ook zijn er webmasters bij die dan gigantische lijsten met backlinks op een pagina hebben staan die linkpartners wordt genoemd. En in de meeste gevallen staan ze ook nog vol met niet gerelateerde linkjes. Linkjes die dus niets te doen hebben met het onderwerp van deze website. Net zoals in 2019 zal dit in 2020 ook geen zoden aan de dijk leggen.

Kies jij echter voor ABC linken kan er zeker nog winst behaalt worden door het ruilen van links met een andere website. ABC Link building werkt dan ook net iets anders en je hebt er 3 websites voor nodig. Website A linkt naar website B en krijgt daarvoor in ruil een link terug van website C. Dit klinkt misschien allemaal moeilijk maar als je de zin nog eens leest dan begrijp je het wel. Nu zul je denken wat is er dan anders aan het ABC linken ten opzichte van een gewone linkruil? Dat antwoord is heel simpel. Je krijgt namelijk one-way links (he bah alweer zo een moeilijk woord) wat je kan zien als een weg waar de richting van het verkeer wat er doorheen rijd is beperkt in de vorm van een éénrichting straat.  Google is dol op deze éénrichting straten in internetland waardoor die zwaarder weegt voor Google en weer wordt gezien als een volwaardige stem. AB of gewoon linkruilen daar integen zijn gewoon twee richting straten op internet en die kan iedereen krijgen.

Backlink checker

Na dat je natuurlijk een hoop link building inspanningen hebt gedaan wil je dit natuurlijk ook voor jezelf meten. Je wilt graag weten wie er nog naar je linkt en dit natuurlijk ook goed bijhouden. Er zijn op internet verschillende tools voor backlinks te checken. Een bekende en uitgebreide gratis tool hiervoor is de backlink checker van Majestic SEO.

Backlinks kopen?, ik raad het je ten strengste af!

Je ziet op internet wel eens advertenties over website’s die backlinks verkopen. Vele beloven je gouden bergen echter backlinks kopen is echt al geruime tijd not done en zeer gevaarlijk zelfs voor je positie in de zoekresultaten. Backlinks kopen valt onder de zogenaamde blackhat SEO en kan er zelfs voor zorgen dat je website dramatisch zakt in de resultaten of nog erger helemaal niet meer zichtbaar in Google door een ban. En dat laatste wil je echt niet want dan kan je net zo goed vandaag nog stoppen met je website. Laat je dus nooit overhalen tot welke manier van blackhat SEO en zeker niet tot het aankopen van backlinks.

Weet jij nog een goede manier voor het verkrijgen van kwalitatieve backlinks laat het ons dan weten in een reactie.